8 lecții despre iubire. O prezentare de Holley Murchison

Pe Holley Murchison o veți găsi lucrând în mai multe domenii, iar asta numai datorită faptului că nu credem că avem, ca oameni, un singur talent sau că ar trebui să ascultăm de cei care ne spun “alege o pasiune și devino cel mai bun în acel domeniu”. Riscăm să ne trezim, mulți ani mai târziu, că am “greșit” pasiunea și că nu știm să facem decât ceva ce nu ne (mai) place. Și nici atunci nu e un capăt de țară, dar ce-ar fi să încercăm să găsim lucruri care funcționează și care ne împlinesc fiindcă ne punem la lucru mai multe abilități și pasiuni?

Mă regăsesc mult în abordarea lui Holley, iar asta după ani de zile în care, deși simțeam că îmi plac atât de multe și că mă pasionează atât de multe, mă simțeam în același timp și vinovată că nu mă pot hotărî. Nu mi-a spus nimeni că nu trebuie să aleg, dimpotrivă, am auzit întotdeauna argumente în favoarea contrariului.

Așa cum în școală ți se cere să alegi un profil, o specializare și sunt, de multe ori, smulse de lângă tine lucruri de suflet doar pentru că a trebuit să alegi.

Vestea bună e însă următoarea și vă sfătuiesc să v-o spuneți și vouă ori de câte ori simțiți nevoia: Hei, nu trebuie să aleg. Am o viață și vreau să mă bucur de pasiunile mele, de muncă, de explorarea creativității. Să caut până găsesc ceea ce îmi place. Să descopăr bucuria de a lucra făcând ceea ce îmi place. Să am curajul curiozității. Să nu renunț.

Lecțiile de iubire ale lui Holley sunt despre astfel de descoperiri, conexiuni, concluzii. Și pot fi aplicate în viața de zi cu zi pentru o viață mai bună, pentru o liniște mai mare, pentru un destin mai apropiat de ceea ce ne dorim pentru noi și cei dragi:

Lecția nr. 1. Onorează-ți trecutul.

Cine își iubește cu adevărat trecutul? “Durerea și traumele m-au învățat tot ce știu despre iubire”, spune Holley.
“Opusul întunericului este lumina” și “în trecutul meu am învățat despre alegeri”.

“Trecutul te pregătește pentru scopul tău” și “fiecare provocare pe care am înfruntat-o a devenit o îndemânare pe care am aplicat-o ca adult”.

Lecția nr. 2. Cultivează empatia.

“Am învățat cum să ascult cu adevărat” și “am învățat, prin empatie, cum să fiu prezentă pentru alții”.
“Dacă vrem să schimbăm lumea, trebuie să fim deschiși la experiențele altora chiar dacă nu ni s-au întâmplat neapărat și nouă”.

Lecția nr. 3. Găsește-ți pasiunea (pasiunile).

“Totalul îndemânărilor, pasiunilor și lucrurilor care te interesează te face să fii cine ești și, mai important, te echipează astfel încât să fii pregătit să faci ceea ce ai de făcut.”

“Căutarea pietrei mele prețioase ține numai de a-mi păstra curiozitatea”.

“Cea mai pură formă de dragoste e felul în care comunicăm unii cu alții. Comunicarea duce la înțelegere și asta duce la schimbare”.

“Învățăm că mereu trebuie să cerem permisiunea. Nu trebuie să cerem voie pentru a schimba lumea”.Lecția nr. 4: Sari.

“Fiecare salt a fost inițial o întrebare despre cum voi face față unei situații”.

“Educația înseamnă iubire”.

“Pentru a fi profesor, trebuie să fii mai întâi student”.

“Dacă nu aduci lumii ceva în plus, atunci îi răpești ceva.”

“Cred sincer că dacă avem mai mulți oameni și mai multe chipuri suficient de încrezătoare încât să-și facă cunoscute ideile, vor aduna triburi care să facă munca necesară pentru a schimba lumea”.


Lecția nr. 5: Găsește-ți tribul.

“Nu poți face totul de unul singur”.

“Nu toată lumea se poate îmbarcă în poveste, unii oameni nu sunt pregătiți”.

“Să-ți găsești tribul înseamnă să găsești oameni care vor umple golurile pentru lucrurile pe care nu știi să le faci”.

mic-dejun-lectii-de-iubire

Lecția nr. 6: Predă-te.

“Nu poți înainta în iubire dacă nu ierți, nu poți înainta în iubire dacă nu renunți la trecut, nu poți înainta în iubire dacă nu te iubești pe tine”.
“Iertarea e ceva de zi cu zi”.
“Dragostea sălășluiește în prezent și se transmite prin tot”.
“Fii puternic în credinta ta, scrie despre cum te simți, plângi. Predă-te durerii, disconfortului, sentimentelor pe care trebuie să le simți pentru a te vindeca”.

Lecția nr. 7: Fii stăpânul vocii tale dacă vrei să lași o urmă.

“Să ai propria voce înseamnă să vorbești în apărarea ta, înseamnă să te alegi pe tine”.
“Nu poți fi altora de folos dacă nu te servești mai întâi pe tine”.

Lecția nr. 8: Alegem.

“Alegem cum trecutul nostru dă formă viitorului nostru și ce vom face cu toate momentele frumoase care se petrec între timp, alegem ce munți vom urca și ce munți vom încerca să ducem în spate, alegem cum vom răspunde nedreptăților lumii și pe care ne vom face că nu le vedem, ce reguli vom încălca pentru a face să fie mai bine”.

“Având iubirea pe post de busolă, vei ajunge întotdeauna exact acolo unde trebuie, exact în mijlocul procesului de împlinire a scopului tău”.

Și, pe final, trei întrebări pe care Holley ni le oferă ca temă de gândire:

Care va fi vocea ta?
Unde vei oferi iubire?
Când vei începe?
Distribuie...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

About the author

mm

Mihaela

Scriu despre creativitate şi, săptămânal, despre cărţi. În tot acest timp, lucrez şi la cărţile mele. Pentru colaborări şi mai multe despre ce fac, vă invit să vizitaţi şi...

View all posts

2 Comments

  • Foarte fain, multumesc! Am sa ascult inregistrarea diseara cand ajung acasa.

    Legat de lectia 6 am experimentat ceva anul acesta. Am diverse practici de a intra in legatura cu mine, cu sufletul meu. Printre ele anul acesta am avut asa o pofta de a acorda atentie scrisului. Am un jurnal in care scriu din 2011 si scriu acolo chestii foarte intime si personale. Ma ajuta si blogul, dar pe blog e doar o parte, sa zic ca e partea mea critica si funny. Dar in jurnal pun de obicei tot ce ma framanta pe mine in adanc si vreau sa-ti zic ca e terapie curata. Zilele pe care le-am inceput scriind acolo 2-3 chestii au avut un alt flow… In zilele in care intru in activitatile curente fara o pauza de soul searching sunt pur si simplu banale, sau ma impedic in iritari inutile si altele. In vara am avut un program mai lejer la job si ajungeam pe la 9, deci aveam timp mult sa scriu, sa reflectez. A fost si este o diferenta enorma intre acele zile si zilele de acum cand rar reusesc sa "fur" cateva minute sa scriu. Deci punctul acesta "Fii puternic în credinta ta, scrie despre cum te simți, plângi. Predă-te durerii, disconfortului, sentimentelor pe care trebuie să le simți pentru a te vindeca" trait pana la capat este foarte rodnic daca il urmam…

    O zi buna sa ai!

  • Mulțumesc, Irina, în primul rând pentru comentariu, pentru că te-ai oprit să-mi scrii. 🙂 Și eu scriu des, nu tot timpul în jurnal, am aceste mici ședinte cu mine, dar cred că în scris aș ajunge mult mai ușor la niște concluzii așa că mi se pare foarte bine și frumos ce faci. Pentru mine zilele diferite și un alt flow, cum spui tu, sunt cele începute în grabă sau cele în care las o chestiune mică să mă supere și să-mi acapareze multe alte părți și activități din zi. Lucrez la capitolul ăsta. To not sweat the small stuff. Și să-mi reamintesc constant cât de multe depind numai de noi și de hotărârile pe care le luăm în fiecare clipă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *