Banana bread vegana

Rețetă Mic Dejun: Banana bread vegană sau nu

Mă lovește uneori câte un cooking frenzy care se lasă cu copt până târziu în noapte. Și fiindcă mai nou m-am mutat și bucătăria nouă găzduiește un cuptor electric, amatoarea de făcut prăjituri s-a trezit la viață. E adevărat că s-au tocit îndemânările de-acum câțiva ani când scoteam tavă după tavă. Dar știu că încă există, deep deep down inside my chocolate soul.

Pentru această banana bread nu aveți nevoie nici de multe ingrediente, nici de foarte mult timp de pregătire. Singura condiție e să aveți banane foarte coapte la îndemână și ciocolată neagră. Desigur, puteți adăuga și nuci sau orice altceva mai doriți.

La arme, așadar. Sau la linguri și tăvi.

Ingrediente:

250 g făină
1 plic praf de copt
1 vârf de sare
1 praf de scorțișoară
3 banane medii foarte coapte
1 tabletă ciocolată neagră și jumătate (am folosit Schogetten)
30-40 ml ulei măsline după mai multe teste, cel mai bine e să folosiți doar o lingură cu ulei de măsline sau să vă lipsiți de tot de ulei 🙂
100 ml apă (sau lapte dacă nu vreți varianta vegană)
50 g zahăr brun

I. Într-un bol mare amestecăm ingredientele uscate pentru aluat: făina, praful de copt, sarea, scorțișoara.

II. În alt bol mare pisăm bananele cu furculița, adăugăm uleiul, apa sau laptele, zahărul. Amestecăm și încorporăm mixul în amestecul uscat din primul bol.

III. Când aluatul e omogen, adăugăm ciocolata tăiată bucăți.

IV. Dăm la cuptor circa 55 minute la 170-180 grade. E gata mai exact când se rumenește bine pe deasupra. Se lasă dacă o scoateți din cuptor mai devreme.

O recomand caldă și merge de minune cu o cafea, cafea, CAFEA!

banana-bread-mic-dejun-de-bucuresti
© foto header

Distribuie...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

About the author

mm

Mihaela

Scriu despre creativitate şi, săptămânal, despre cărţi. În tot acest timp, lucrez şi la cărţile mele. Pentru colaborări şi mai multe despre ce fac, vă invit să vizitaţi şi...

View all posts

4 Comments

  • Buna, Mihaela! Am facut reteta aceasta ieri. A iesit ok, a crescut si nu s-a lasat cand am scos-o din cuptor. Insa aluatul a iesit un pic cleios, asa trebuie sa fie? A iesit foarte aromata, am s-o refac :).

    O saptamana usoara sa ai!

    • Bună, Irina! Nu e neapărat cleios, dar are o consistenţă mai aparte din cauza bananelor. Se poate să fie şi dacă se coace prăjitura prea repede. Mă bucur oricum că ţi-a plăcut! <3 Şi că o s-o refaci. 😀 Şi eu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *