buletin informativ

Motto-ul Mic dejun: “Creativitatea ne aduce succesul”

Indiferent de domeniu, indiferent de ceea ce alegem să facem, trebuie să fim creativi. Văd sincer rutina ca pe un inamic nu doar al creativitaţii, dar şi al productivităţii.

Creativitatea se câştigă sau, după caz, se recâştigă în timp prin exerciţii făcute periodic, prin aspecte pe care ne impunem să nu le mai trecem cu vederea. Vieţile noastre se schimbă în funcţie de ceea ce ştim să ne dăruim.

O viaţă lipsită de creativitate poate însemna multe lucruri: un cerc vicios, o relaţie lipsită de entuziasm, o rutină care nu ne aduce fericirea, un loc de muncă la care nu găsim satisfacţie, o viaţă de zi cu zi la care am vrea să schimbăm multe, dar la care nu schimbăm nimic.

Adesea, nici nu ştim de unde să începem. Iar asta din cauză că ne privim prea rar cu sinceritate şi ne acordăm prea puţin timp pentru a înţelege ce ne dorim cu adevărat. Grijile, problemele (existente sau mai puţin existente) ne aglomerează spaţiul mental, creează un zumzet continuu pe care avem grijă să-l alimentăm printre claxoane şi înjurăturile din trafic.

Trebuie să începem prin a ne asuma o parte din vina pe care o purtăm pentru contextul în care ne aflăm. Şi nu e nimic greşit în a greşi, ci în a continua să perpetuezi acea greşeală. Să ne asumăm înseamnă să recunoaştem, să admitem că nu e nimic ruşinos în a nu fi perfect.

Dacă există mai multe “salvări” sau exerciţii de recuperare, de revenire la un sentiment mai primăvăratic, cred sincer că şi creativitatea e printre ele.

Nu am ajuns la acest motto întâmplător, ci prin multe experienţe, articole şi idei. Blogul a pornit de la reţete, a devenit site, a urmat un instinct care m-a adus până la urmă aici, iar acesta cred că e doar începutul. Fiindcă îmi place să tot încerc şi să tot încerc, cu convingerea că ceea ce trebuie să se întâmple (în vreme ce lucrez) o să se întâmple.

Cu alte cuvinte, cred că nu ne cad pur şi simplu oportunităţile în braţe şi că succesul e ademenit prin muncă.

Dacă vreţi să-mi povestiţi cum aţi identificat voi că funcţionează “ademenirea” succesului, vă aştept comentariile sau mesajele cu drag şi entuziasm!

Distribuie...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

About the author

mm

Mihaela

Scriu despre creativitate şi, săptămânal, despre cărţi. În tot acest timp, lucrez şi la cărţile mele. Pentru colaborări şi mai multe despre ce fac, vă invit să vizitaţi şi...

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *