dan-gold-105699

Cartofi dulci la cuptor cu mazăre primavera

Am aşa o încredere în memoria mea de fiecare dată când gătesc ceva foarte bun pentru prima oară încât nu-mi notez niciodată şi, evident, uit reţeta. Am păţit asta cu baba ganoush (după ce m-am entuziasmat vreo 3 zile în şir de cât de bun a ieşit), cu lasagna vegetariană, cu prăjituri, cu plăcinte inventate şi multe altele.

De data aceasta însă, am norocul să profit de amintirea încă proaspătă a reţetei şi fiindcă sunt fan mazăre (doar a legumei, nu şi a cetăţeanului cu acelaşi nume), mi-am propus să vă scriu aici ce şi cum am pregătit.

Am găsit reţeta pentru cartofi dulci la cuptor pe site-ul danielaniculi.ro, un site care-mi place foarte mult, cu reţete extrem de variate, ingrediente simple şi multe idei pentru feluri de mâncare sănătoase!

Lângă cartofii dulci la cuptor care se fac extrem de uşor şi sunt extrem de gustoşi (mai fac azi o tavă! :)) ), am pregătit un fel de mâncare inventat, ceva ce mi s-a părut mie că ar merge cu aceşti cartofi şi, ce să vezi, a funcţionat.

Aşadar, am tocat doi morcovi cubuleţe mici, 4 tulpini de ţelină (apio) şi am pus o pungă de mazăre în tigaie. Le-am călit pe toate, iar spre final am adăugat o mână zdravănă de baby spanac, o lingură mare de muştar de Dijon şi sucul de la o jumătate de lămâie (o lămâie mai mică).

Acum, ca să nu vă pară straniu muştarul în mâncare, să ştiţi că muştarul merge de minune cu anumite legume sotate. Singurul amănunt important e că trebuie adăugat doar cu 1-2 minute înainte să stingeţi focul.

Şi, ca desert, nu uitaţi de super-brioşele vegane, sănătoase şi uşor de făcut!

Sursă imagine header.

Distribuie...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

About the author

mm

Mihaela

Scriu despre creativitate şi, săptămânal, despre cărţi. În tot acest timp, lucrez şi la cărţile mele. Pentru colaborări şi mai multe despre ce fac, vă invit să vizitaţi şi...

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *