mike-marquez-325469

Jurnal de Bucureşti: Am mai scris o carte

Chiar dacă nu e de ficţiune, am mai scris o carte. Şi voi mai scrie. N-am organizat bine timpul şi, în acelaşi timp, l-am organizat cât am putut de bine. Am primit feedback de la voi şi unii mi-aţi spus că vă e dor de o notă mai personală. M-am gândit mult la de ce nu mai scriu despre mine. Am ajuns la concluzia, după 30 de ani de viaţă, că e mai bine să fii mult mai rezervat când vine vorba de viaţa personală. Iar experienţe din care să învăţăm singuri avem cu toţii. Dacă ar fi să scriu despre lecţiile deprinse de mine, ar trebui să intru iar în sfera aceea. Şi nu vreau. Fiindcă am avut un blog personal care m-a ajutat să cresc, dar sunt ani de când n-am mai scris acolo. Şi nevoia acum e de creştere constantă. E mult mai sănătos să priveşti către lucrurile care te ajută să creşti, nicidecum către ce a mai făcut X sau ce a mai întâmpinat Y.

Nu am citit pe cât de mult aş fi vrut, dar am continuat să cumpăr nişte cărţi minunate, cele mai noi chiar duminica aceasta din târg. Un leu cartea, aviz celor care cred că în România cărţile sunt scumpe. Nu te costă să citeşti, asta e doar o scuză.

Ştiu cărţi foarte prost scrise şi foarte scumpe. Şi cărţi nemaipomenite şi foarte ieftine. Găsiţi pe Târgul cărţii, anticariatul meu preferat, selecţii impresionante.

Mi-a fost greu să mai scriu vara aceasta articolele obişnuite literare. E la fel de adevărat şi că nu am stat degeaba. Dar ştim cu toţii cât de rapid trec unele zile, mai ales când ai un job de 8 ore. Nu o spun ca să mă plâng, nicidecum. Îmi place ceea ce fac şi am reuşit să capăt încredere mare în multe lucruri pe care acum 3 ani nici nu aş fi îndrăznit să le planific.

Şi ştiu că pofta vine mâncând, scriind, lucrând. Că ideile noi şi bune pot veni după multe idei nu neapărat strălucitoare. Totul e să încerci, să te laşi purtat de încredere, de val, de bucuria de a trăi, de a putea avea toate aceste idei şi, după caz, de a le putea pune în practică.

Cam acestea ar fi, să spunem, dacă vreţi, lecţiile din ultima perioadă. Destul de personale, aş zice. 🙂

*** © foto ***

Distribuie...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

About the author

mm

Mihaela

Scriu despre creativitate şi, săptămânal, despre cărţi. În tot acest timp, lucrez şi la cărţile mele. Pentru colaborări şi mai multe despre ce fac, vă invit să vizitaţi şi...

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *