quince-65189_960_720

Când gutuile se pregătesc să dea în pârg şi vrei linişte, scrii despre dimineţi

Dimineţile au un farmec al lor, o magie greu de pus în cuvinte. Totul e învăluit în şoapte, iar minţile noastre, odihnite, îşi pun în practică sau doar pe hârtie ideile care nu pătrund, în timpul zilei, dincolo de peretele de griji, zgomot, cuvinte care nu ne aparţin. Dimineţile sunt pentru noi, îmbrăţişări calde, păstrate cu grijă timp de ore bune, doar ca să ne putem trezi cu o linişte pe care agitaţia zilei urmează să o tulbure.

Toţi avem dreptul la un oraş liniştit. Şi, totuşi, când asta nu e posibil, când până şi cea mai mică fărâmă de agresivitate ajunge în aer şi se întoarce asupra noastră ca o ploaie mult prea rece, e de datoria noastră să ne cultivăm liniştea, s-o ocrotim şi, implicit, să ne ocrotim.

La lumina blândă a dimineţilor, ajutaţi poate şi de-o veioză la fel de somnoroasă ca noi, să ne regăsim cu cei care ne dorim să fim, nu cu cei care am fost, să ne aşternem gândurile, speranţele, dorinţele.

În acea linişte, numai a noastră, să observăm cât am crescut, unde suntem azi faţă de ieri, cine suntem şi, mai ales, dacă ne place cine am ajuns să fim. Toate aceste exerciţii sunt importante fiindcă uităm de ele, iar ceea ce ne şopteşte mintea în n situaţii de peste zi poate fi cât se poate de înşelător, mai ales că, adesea, egoul e cel care ne vorbeşte.

Dimineţile au în ele ceva în permanenţă senin, în permanenţă blând. O dulceaţă care ne asigură că totul, întotdeauna, va fi bine, o linişte pe care am vrea să o luăm la pachet prin agitaţia străzilor, nebunia metroului, graba oamenilor întotdeauna, dar întotdeauna, mult prea grăbiţi. Oare ei mai ştiu unde se duc?

Când nu prea mai ştii despre ce să scrii, când oraşul e agitat şi-ncerci din răsputeri să nu-l mai priveşti aşa, când gutuile se pregătesc să dea în pârg şi vrei linişte, scrii despre dimineţi.

© foto

Distribuie...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

About the author

mm

Mihaela

Scriu despre creativitate şi, săptămânal, despre cărţi. În tot acest timp, lucrez şi la cărţile mele. Pentru colaborări şi mai multe despre ce fac, vă invit să vizitaţi şi...

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *