Cartea lunii Lean In Sheyl Sandberg

Seninătatea zilelor pline. Lecţii de viaţă pentru fiecare zi

Sunt lucruri de care, dacă te agăţi cu dinţii, rişti să fii rănit. Încerc din zi în zi, pe cât posibil, să-mi cizelez obiceiurile care-mi dau bătăi de cap. Să fiu deasupra lucrurilor care nu pot fi schimbate, dar asupra cărora pot să-mi schimb perspectiva şi înţelegerea. Sunt sigură că aveţi în viaţa voastră astfel de situaţii sau oameni.

Nu e uşor. Fiindcă asta cere de la noi ieşirea din propriile tipare, depăşirea propriilor forţe sau, mai corect, creşterea lor. Necesită timp, răbdare şi, mai ales, perseverenţă. Ceva ce eu, de exemplu, nu reuşesc prea bine să acord acestui blog (dar continuăm, continuăm!).

Îmi place să învăţ mai mereu lucruri noi. Acum sunt multe în derulare şi, mai ales în ultimul an, am tot simţit că mă împart către mai multe proiecte chiar dacă, la final, trăgând linie, aş fi putut să mă implic mai mult, să fac de 150 de ori mai mult decât am făcut. Nu mă mai interesează de foarte mult timp să mă mai compar cu nimeni (obicei neproductiv pe care ni-l pune şcoala în braţe şi de care e bine să scăpăm rapid dacă vrem să ne vedem de vieţile noastre şi de propriile reuşite).

Încerc, totodată, să nu mai fac lucrurile pe grabă. Îmi amintesc că atâta vreme cât depun efort şi am ca rezultat ceva de valoare, urmările pozitive nu au cum să se lase aşteptate prea mult. O lege pe care, cred, o preţuim prea puţin.

Şi, de asemenea, să nu mai amân lucrurile de pe listă. Fiindcă timpul e de partea noastră doar dacă ştim să ni-l facem aliat. Nu am o direcţie anume, dar poate că toţi aceşti paşi, făcuţi corect, duc undeva. Recunosc, îmi place şi să ştiu încotro merg. Aşa că în perioada următoare încep alte proiecte pentru a testa, pentru a vedea ce limite pot fi depăşite şi, desigur, unde poate duce un drum nou.

E o bucurie amestecată cu teamă în fiecare încercare nouă pe care o facem. Dar pe oricine întrebi îţi va spune că regretul de a nu fi încercat doare întotdeauna mai mult decât eşecul.

Pe final, vă las cu un gând de la Warren Buffett: Ce job ţi-ai alege dacă n-ai fi nevoit să ai un job?

Răspunsurile sigur ne duc undeva.

Distribuie...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

About the author

mm

Mihaela

Scriu despre creativitate şi, săptămânal, despre cărţi. În tot acest timp, lucrez şi la cărţile mele. Pentru colaborări şi mai multe despre ce fac, vă invit să vizitaţi şi...

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *