ignacio-campo-339907-unsplash (1)

Cum să îţi dezvolţi pasiunea şi să îţi îndeplineşti visul

Pasiunea apare sub formă de scânteie, mai puternică sau mai slabă, dar are întotdeauna nevoie de ajutorul nostru pentru a o menţine puternică şi vie. Fiindcă uneori obstacolele care apar în cale pot face ca pasiunea noastră pentru un domeniu anume să slăbească, să devină din ce în ce mai firavă şi, în cele din urmă, să se stingă.

Să spunem că vă doriţi să deschideţi o patiserie. Vă plac prăjiturile, visaţi la asta de când eraţi de-o şchioapă. Însă crearea unui business de succes şi de lungă durată aproape că merge în paralel cu ceea ce simţim atunci când visăm cu ochii deschişi la clipa în care vom deschide uşile patiseriei visate. De aceea, trebuie să ne hrănim constant pasiunea prin muncă, organizare, dar şi enorm de multă imaginaţie.

photo-1511882109021-47fd908ae58c

Cărţi cu patiserii şi patiseri, documentare, interviuri, fotografii care să vă inspire, gusturi şi reţete care să vă încânte, totul trebuie adăugat în marea cupă a ceea ce înseamnă pasiune. Nu vreţi să ajungeţi în vârf epuizaţi şi fără niciun strop din pasiunea care a fost de la bun început motorul care v-a determinat să faceţi primul pas.

Pasiunea mea pentru bijuteriile vintage nu e nouă. Însă îmi dau seama şi mai mult zilele acestea, când sunt multe de făcut şi când încerc să mă organizez cât mai bine, că este esenţial să-mi hrănesc plăcerea de a colecţiona astfel de piese, de a afla cât mai multe despre istoria lor şi de a găsi în astfel de activităţi cât mai multă bucurie.

Când vă simţiţi demotivaţi, nu uitaţi, aşadar, că aveţi la îndemână acest mod de a vă reaminti de ce vă doriţi să faceţi ceea ce faceţi. Mai mult, hrănind pasiunea în mod constant, vă veţi lovi mult mai rar de stări lipsite de motivaţie. E o reţetă relativ simplă fiindcă vă aduce constant bucurie. Încercaţi-o!

Distribuie...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

About the author

mm

Mihaela

Scriu despre creativitate şi, săptămânal, despre cărţi. În tot acest timp, lucrez şi la cărţile mele. Pentru colaborări şi mai multe despre ce fac, vă invit să vizitaţi şi...

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *