lonely-planet-643024-unsplash

Despre creativitate, binele colectiv şi oamenii faini din jurul nostru. Scurt jurnal

Ieri seară, în timp ce înfulecam în bucătărie un bol de orez alb cu sos de soia şi verzele de Bruxelles, mici, drăguţe şi delicioase – my ultimate comfort food, indiferent de anotimp), mă gândeam la cât de uşor îmi este să scriu şi cât de greu, în acelaşi timp. Şi-mi aminteam că încă de la renovarea blogului am scris în descriere că voi povesti despre creativitate şi fix despre asta am zis prea puţin. Dar mi-am dat seama că doza de creativitate ne-o luăm din tot ce ne înconjoară şi că nici n-aş fi ştiu neapărat despre ce să scriu în mod constant. Suntem creativi în fiecare moment al vieţii noastre şi cu precădere în momentele în care e nevoie de imaginaţia şi inventivitatea noastră.

Cred că a nu te lăsa prins de rutină e cel mai bun motoraş care îţi poate activa stimulii pentru a creşte creativitatea într-o zi obişnuită. La job ceream proiecte noi sau veneam eu cu propuneri, spuneam “da” cu entuziasm ideilor noi fiindcă ştiam că asta înseamnă sarea şi piperul adăugate lucrurilor pe care ştii deja să le faci şi care se află în zona ta de confort.

Acasă e un lung şir de provocări creative, iar acum descopăr cu plăcere că Aventurile lui Habarnam pot fi trecute cu succes pe lista de lecturi de pe Goodreads. E chiar o lectură fantastică!

Cititul, în general, ajută enorm şi cred că o vreme mi-a lipsit doza aceasta de informare cu privire la nou, la cum se mai fac lucrurile astăzi, la o perspectivă nouă asupra realităţii şi, evident, asta m-a făcut să fiu mult mai creativă şi cred că mă ajută să scriu, de o vreme, mult mai des pe blog (au ajutat mult şi încurajările şi mesajele voastre fiindcă e important să “simt” că cineva citeşte ceea ce scriu).

Am început mici proiecte noi de care mă ocup cu drag şi sper ca în viitorul apropiat să se nască o posibilitate de voluntariat care să implice tot lectura sau organizarea de evenimente în această arie.

Dacă vă aflaţi într-o perioadă în care fie vreţi să ieşiţi din rutină, fie vreţi şi simţiţi că e nevoie de mai multă creativitate în vieţile voastre, cred că e nevoie să activaţi modulul SpongeBob prin care vă lăsaţi minţile şi inimile să se hrănească prin lucrurile care vă încântau şi încă vă animă: de la cărţi până la participarea la diferite întâlniri pe teme care vă interesează.

Azi, mai mult ca niciodată, e important să ne ferim de scindarea societăţii şi să descoperim că suntem înconjuraţi de oameni faini, preocupaţi de binele colectiv şi cu o doză nesfârşită de creativitate. Şi, luându-i ca model, lăsându-i să ne inspire, ne vom trezi că vrem să facem şi noi lucrurile pe care le-am tot amânat şi binele pe care ştim, în adâncul sufletului, că suntem datori să-l facem.

Cam dezorganizat acest articol, ştiu, dar abia acum îmi reiau practica în acest domeniu aşa că vă cer puţintică răbdare, stimabililor.

Multe îmbrăţişări şi multă recunoştinţă!

 

Distribuie...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

About the author

mm

Mihaela

Scriu despre creativitate şi, săptămânal, despre cărţi. În tot acest timp, lucrez şi la cărţile mele. Pentru colaborări şi mai multe despre ce fac, vă invit să vizitaţi şi...

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *