toddler

Când tot ce-şi doreşte un copil sunt agrafe de păr şi o rochiţă. Despre binele pe care îl putem face chiar acum

De când am născut, mi-am dat seama că nu e suficient să facem din când în când câte o donaţie (şi poate că nici de aceea ne spunem că nu avem vreme). Implicarea noastră trebuie să fie mult mai activă şi mai amplă. Nu-ţi poţi creşte copilul crezând că e suficient să îl educi doar pe el bine ca pe urmă să-l trimiţi într-o societate de care nu ai avut grijă.

Dar vreau să scriu azi despre importanţa faptelor bune. Nu există bine nesemnificativ. Da, putem face mult mai mult decât să donăm, dar asta nu înseamnă să NU mai donăm.

Am citit lista de dorinţe de cadouri a copiilor dintr-un orfelinat:

Claudia-Narcisa, 1 an: agrafe de păr şi jucării.
Narcisa, 4 ani: accesorii de păr, rochiţă.
Adrian Sorin: tren cu şine, penar. Şi lista continuă.

Vă daţi seama că pentru aceşti copii aceste cadouri înseamnă enorm? Sau că noi avem zi de zi atât de mult în vreme ce aceşti copii au atât de puţin? Un mare sprijin vine din partea Asociaţiei Benefacto care a luat în grijă Centrul de Plasament Cehu Silvaniei (judeţul Sălaj), dar sediul asociaţiei este în Bucureşti astfel că îi puteţi contacta uşor şi rapid pentru donaţii de orice fel (o să las mai jos toate datele de contact).

baby

Chiar şi de zilele voastre de naştere vă puteţi ruga prietenii să facă donaţii în loc să vă ofere vouă cadouri. Întotdeauna din cât avem mai putem dărui şi altora. Bebelina primeşte des hăinuţe, iar alţi bebeluşi vin pe lume şi sunt abandonaţi în maternitate. Întotdeauna există oameni care se vor bucura de ajutorul nostru, oricât de mic. Dragilor, şi dacă am dona fiecare  câte un leu, se pot face minuni! Vă dau ca exemplu şi Libris.ro – librăria mea preferată online – care are la finalul comenzii şi opţiunea de a dona 1, 3, 5 sau 10 lei – iar anual au donat inclusiv către spitale zeci de mii de euro pentru că voi aţi donat atunci când aţi cumpărat cărţi şi aţi ales una dintre acele opţiuni. Iată mai jos doar unele dintre faptele miraculoase pe care această librărie le gestionează, schimbând, cu ajutorul vostru, ţara în care trăim şi salvând vieţi, clipă de clipă:

libris

Şansa unui viitor mai bun se construieşte dacă ne unim forţele, fără să sperăm că instituţiile abilitate vor arăta vreun interes. Noi avem puterea de a face lucruri măreţe. Dar trebuie să trecem la fapte şi să ne arătăm disponibilitatea, zi de zi. Vreau să accentuez faptul că gesturile voastre au importanţă majoră şi că ţara aceasta se poate salva şi îndrepta doar prin eforturi individuale, nu în aşteptarea unui salvator pe cal alb. Noi suntem salvatorii pe cai albi, fiecare dintre noi are capacitatea de a face bine. 5 lei, 10 lei, o masă caldă, o oră de educaţie cu un copil de care părinţii nu au timp pentru că muncesc etc. Putem face multe, foarte multe!

Revin acum la Asociaţia Benefacto şi vă spun că lună de lună aceşti oameni au grijă de copiii din centrul de plasament amintit. Iubirea şi grija oferită de aceştia fac mai mult decât orice cadou, însă gesturile noastre îi pot sprijini şi mai mult în demersurile lor.

Iată şi datele lor de contact, precum şi conturile în care puteţi face donaţii:

Adresa: Sos. Bucuresti-Targoviste nr. 22 B, Bl.2, Sc. B, Ap. 409, 013505, Sector 1, Bucuresti

cristina.balaban@benefacto.ro

004(0) 758 968 012

004(0) 748 031 130

CONTURI în care se pot face donaţii:

Cont bancar RON:

RO90BTRLRONCRT0V13749601, deschis la Banca Transilvania- Bucuresii Noi

Cont bancar EUR:

RO75BTRLEURCRT0V13749601, deschis la Banca Transilvania-Bucurestii Noi

Asociatia Benefacto, CIF: 30104950

Puteţi dona şi online intrând pe pagina lor.

Le puteţi scrie şi pe Facebook, mie mi-au răspuns relativ rapid.

Nu uitaţi, aşadar, că avem mai mult decât ne trebuie, că binele pe care îl facem, oricât de mic ni se pare nouă, are un impact foarte mare şi că e de un milion de ori mai bine să facem o donaţie oricât de mică decât să nu facem deloc. Aşadar, cred că acum ştiţi de unde e cel mai onest să faceţi o comandă de carte (am scris aici şi despre de ce e corect să plătim preţul întreg al unei cărţi la scurt timp după ce a apărut şi despre promoţiile incorecte pe care le fac alte site-uri) şi că mai rămâneţi în gând cu convingerea că aveţi puterea şi resursele de a face bine, mult bine.

baby3

Distribuie...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

About the author

mm

Mihaela

Scriu despre creativitate şi, săptămânal, despre cărţi. În tot acest timp, lucrez şi la cărţile mele. Pentru colaborări şi mai multe despre ce fac, vă invit să vizitaţi şi...

View all posts

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *