supa-praz

Supă iute de praz şi cartofi

Supă iute de praz şi cartofi

Ingrediente:

– 2 linguri unt
– 1/2 ceapă galbenă
– 1 ceapă verde (doar partea albă)
– 1 praz gros (partea albă + 2,5 cm din partea verde)
– 1 căţel usturoi tocat mărunt
– 1 lingură curry
– 750 ml apă sau supă de legume
– 5 cartofi noi, medii, tăiaţi mărunt
– sare şi piper proaspăt măcinat

1. Topim untul, adăugam ceapa şi prazul, sotăm amestecând continuu 5 minute.

2. Adăugăm usturoiul şi pudra de curry şi sotăm încă 7-8 minute.

3. Adăugam supa de legume sau apa, cartofii tăiaţi mărunt şi o linguriţă de sare.

4. Fierbem totul circa 20 minute, lăsăm supa să se răcească puţin înainte de a o pune în blender şi într-un minut e gata.

Distribuie...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

About the author

mm

Mihaela

Scriu despre creativitate şi, săptămânal, despre cărţi. În tot acest timp, lucrez şi la cărţile mele. Pentru colaborări şi mai multe despre ce fac, vă invit să vizitaţi şi...

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *