tumblr_njvqzm3f4L1qi73s5o1_500

Bunătăţi de luni nr. 1: Prima zi din săptămână e întotdeauna tăcută

Observ că în dimineţile de luni, oamenii sunt cu mult mai tăcuţi decât de obicei. E primul lucru pe care-l remarc atunci când intru în birou: liniştea. De parcă fiecare om în parte încearcă, în tăcere, să-şi pună ordine-n gânduri, să reorganizeze ce-a mai rămas de reorganizat din ideile de săptămâna trecută sau să lase în urmă, pur şi simplu, moleşeala unui weekend care a trecut, şi de data aceasta, mult prea repede.

În această dimineaţă de luni, atât de aproape de primăvară, plouă într-un stil morocănos care aproape că a devenit specific pentru Bucureşti. Toată iarna aceasta a arătat mai mult ca luna noiembrie în care timp de 28 de zile aici nu a apărut soarele.

Am găsit însă nişte mici plăceri în această dimineaţă cenuşie cu acte-n regulă. Poate şi fiindcă am primit ghiocei de la prima oră şi cineva m-a înştiinţat că azi bem cafea cu chilli.

Puţin jazz de la monsieur Bugge Wesseltoft pe care-l ador şi-l ascult de ani de zile de când un prieten mi-a oferit cadou un vinil cu el şi cu Sidsel Endresen.

Un tumblr pe care azi l-am descoperit, e o selecţie de bun gust făcută de Claudia Chirilescu.

http://claudiachirilescu.com

 

http://claudiachirilescu.com

Iar Codrina de la seambraces şi-a făcut un cont de Instagram pe care l-am descoperit, cu mare plăcere, tot azi.

O zi aşa cum vă doriţi să aveţi!

Cu drag şi recunoştinţă,
Mic dejun de Bucureşti

Distribuie...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

About the author

mm

Mihaela

Scriu despre creativitate şi, săptămânal, despre cărţi. În tot acest timp, lucrez şi la cărţile mele. Pentru colaborări şi mai multe despre ce fac, vă invit să vizitaţi şi...

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *