julien-ospitalierul

Trimit Universului câteva dorinţe

Se apropie finalul de an, însă ştiu că mai sunt multe de făcut în luna decembrie. Nu simt mirosul de vacanţă, ci pe cel al planurilor care, prinse în agendă încă de prin ianuarie, au nevoie de revizuire. Nu am scris pe cât aş fi putut, dar nu regret. Privite dintr-o perspectivă diferită, anul acesta a fost anul în care am scris cel mai mult.

Trimit Universului dorinţa unei colaborări în plus, tot în ce priveşte scrisul. Şi, separat, mi-ar plăcea să fac muncă de voluntariat şi să pot vorbi unor copii despre plăcerea de a citi şi de a scrie deopotrivă, să le citesc din cărţi şi să le spun cât de mult bine le face lectura.

Acestea ar fi, pe final de an, visele mele legate de scris. Şi mai este unul care-i trecut doar în agendă şi care ştiu că se va împlini în cele din urmă. Surprinzător, nu mai sunt ataşată de ceea ce scriu. Închei proiectele în lucru pentru a începe cu acelaşi entuziasm unele noi.

Am avut bucuria de a primi zilele trecute un minunat cadou de la Books-express.ro cărora ţin să le mulţumesc din nou pentru una dintre cele mai frumoase surprize. Am stat cu cadoul împachetat frumos vreo jumătate de oră în faţă, minunându-mă de cât de fain l-au făcut şi de munca depusă pentru a face unui necunoscut o bucurie.
15235638_10206715406357986_5809188557311976046_o 15250700_10206715406197982_391553501588972084_o
Şi bileţelul scris de mână intră tot la categoria “nu pot să cred că oamenii ăştia minunaţi şi-au luat din timpul lor ca să-mi trimită cele mai frumoase gânduri”. Dar cred că asta se întâmplă când se întâlnesc oameni care iubesc realmente cărţile şi care îşi doresc să le vadă citite de cât mai mulţi.

Am scris recent şi despre cărţile care îi plac pisicii mele sau ce preferă un cititor care toarce, în caz că vreţi sugestii de cadouri pentru pisicile voastre.

julien-ospitalierul
Aşadar, dacă aveţi idei pentru o colaborare nouă, vă aştept cu drag propunerile. Până atunci, primesc cu drag şi recomandări de cărţi pentru că deşi sunt câteva pe listă, în zona de ficţiune am cam rămas în pană de idei. Mi-ar plăcea să citesc Vegetariana de Han Kang şi, desigur, Meseria de romancier, ultima carte a lui Haruki Murakami. Dar şi acestea sunt pe lista de aşteptare aşa că până atunci încerc să văd cu ce altceva mi-aş mai putea bucura Crăciunul.

Ce dorinţe vreţi să trimiteţi Universului? Şi ce planuri vă doriţi să îmbunătăţiţi pentru 2017?

Distribuie...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

About the author

mm

Mihaela

Scriu despre creativitate şi, săptămânal, despre cărţi. În tot acest timp, lucrez şi la cărţile mele. Pentru colaborări şi mai multe despre ce fac, vă invit să vizitaţi şi...

View all posts

4 Comments

 • Pe aici nu a aparut Meseria de romancier, ah! Nici pe BD nu o gasesc, hmmm.. Cum de s-a tradus in ro inaintea tuturor? 😀
  Mult spor in tot ceea ce ti-ai propus sa indeplinesti pana la sfarsitul anului, cat si de-a lungul urmatorului!
  As vrea sa mai termin cateva carti de citit pana se termina anul, dar se aglomereaza zilele si nu gasesc timp decat pentru reviste. Am Ferrante deschisa pe masa, Franzen pe fotoliu, of…
  Pentru la anu vreau sa devin mai sigura pe meseria mea, sa incep sa creez retete, sa invat despre ciocolata (tocmai ce m-am inscris la cursuri, incep in februarie, yum!), sa citesc, sa fiu la fel de activa si sa incep sa ma uit de un nou loc pentru a ma muta, finally!

  • Raluca, întâmplarea face să fi aflat recent că la noi Murakami e reţetă sigură. O publică editurile fără teamă fiindcă se va vinde ca pâinea caldă. Mulţumesc pentru urări şi mult spor şi ţie! Sigur le vei îndeplini frumos pe toate! Pe Ferrante vreau să o citesc şi eu şi cred că o să încep cu “Prietena mea genială”. Dar e tot pe lista pe care momentan a apărut şi Lydia Davis cu Integrala prozei scurte.

   Şi eu îmi doresc să fiu mai activă şi să mănânc un pic mai sănătos. Recunosc că am tendinţa să amân multe lucruri sub scuza că încep de mâine. În rest, las planurile să se deruleze şi de la sine şi am grijă să am creativitatea şi încrederea la îndemână pentru a le întâmpina cum se cuvine.

  • Mulţumesc mult! Am mai găsit un ONG pe zona asta, dar şi-au format deja echipele de voluntari. Aici nu se potriveşte programul (lucrez la birou în intervalul în care au nevoie de voluntari care să predea). Dar voi găsi o cale cumva. Mare mulţumesc, din nou!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *