live

LIVE. Sau cum cred eu că putem face lumea un loc mai bun

Înţelepciuni precum puterea exemplului, schimbarea mai întâi a noastră, cea interioară, apoi a altora, asumarea vieţii, cu bune şi cu rele. Dar nu. Lumea azi funcţionează altfel, ne orientăm mai întâi către alţii înainte de a ne repara pe noi înşine. Câtă energie pierdem, cât rău facem şi ne facem.

Lucrurile se pot schimba în bine dacă fiecare dintre noi, în parte, încearcă să facă mai bine, zi de zi, în propria lui pătrăţică. Dacă ne asumăm acţiunile şi deciziile. Dacă ştim că suntem unde suntem pentru că deciziile noastre au contribuit la asta, mai vizibil sau mai puţin vizibil. Dacă alegem să ne iertăm momentele de frică în care nu am luat decizii. A fost şi-acolo o hotărâre, aceea de-a nu ne clinti.

Lucrurile se pot schimba, se pot îndrepta. De la scara blocului în care putem pune o plantă pentru a înfrumuseţa locul până la strada de pe care putem aduna o hârtie pentru a o pune la loc în coşul de gunoi.

Putem planta pe furiş seminţe de flori în spaţiile lăsate goale, pustii, dintre trotuarele mult prea înalte şi care ne lasă fără copaci. Putem depune plângeri pentru maşinile abandonate sau parcate nelegal pe trotuare. Putem să ne facem munca pentru care suntem plătiţi, zi de zi, aşa cum trebuie. Ne putem impune să credem că va fi mai bine. Ne putem repara nu doar pe noi, ci şi ţara. Şi, da, pentru toate acestea avem nevoie de creativitate, căci de aici o să ne vină şi încrederea, şi buna dispoziţie, şi sănătatea psihică şi fizică.

 

Distribuie...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

About the author

mm

Mihaela

Scriu despre creativitate şi, săptămânal, despre cărţi. În tot acest timp, lucrez şi la cărţile mele. Pentru colaborări şi mai multe despre ce fac, vă invit să vizitaţi şi...

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *