Jurnal de Bucureşti. Doar pentru că-mi plac listele, am făcut şi eu una

Da, ştiu că ştiţi deja cum e. Vedem undeva o listă şi o savurăm cap-coadă. Ne regăsim adesea şi găsim în ele şi lucruri pe care ne-ar plăcea să le facem sau pe care le-am abandonat după ce ne-am promis, la început de an, de lună şi de anotimp că nu, nu, nu, noi ne vom organiza mai bine de data aceasta. Fiindcă timpul mă presează şi fiindcă urmează două plecări consecutive în Germania (Berlin şi Bonn), las o listă fără prea multe explicaţii, cu lucrurile pe care mi-aş dori să le fac mai bine, mai mult, mai organizat. Nu mai stau să spun ce şi cum şi care-ar fi procentajul de îmbunătăţire pentru fiecare în parte. Strecor însă şi mici dorinţe pe care le voi îndeplini mai devreme sau mai târziu:

 1. Mai multă mâncare sănătoasă şi mai multă yoga. Pentru că mintea sănătoasă iubeşte un corp sănătos.
 2. Mai multe cărţi. Am ajuns pe la nr. 23 anul acesta, dar trebuie, trebuie, trebuie să mă organizez mai bine.
 3. Mai mult scris! În afară de colaborările existente şi pentru care sunt recunoscătoare-recunoscătoare, am câteva planuri pe care trebuie să le transform în realitate. Iar pentru asta e nevoie de muncă şi de implicarea mea, singure nu se vor face!
 4. Vreau să citesc tot ce a scris Ali Smith şi cred că voi cumpăra chiar azi prima carte de ea.
 5. Vreau să desenez şi să pictez din nou.
 6. Vreau să fac liste cu lucruri pentru care sunt recunoscătoare. Exerciţiu extraordinar făcut de mult prea puţini oameni.
 7. Să mă trezesc mai devreme! Măcar de la 6.45!
 8. Să fac ordine în proiecte, proiecţele (asta mai poate aştepta fiindcă e haos în privinţa asta doar în proporţie de vreo 25%! Ha, am inclus şi-un procentaj!) Şi, da, m-am antrenat şi-n privinţa asta m-am organizat cum trebuie după vreme îndelungară în ce priveşte proiectele, ideile, listele.
 9. Să continui curăţenia de primăvară şi să detoxific garderoba. Procesul continuă!
 10. Să-mi vindec alergia! Ştiu că asta nu depinde doar de mine, dar e ceva ce trebuie remediat rather sooner than later! Alergie la nu se ştie încă ce, probabil praf, dar cert e că mulţi oameni suferă de astfel de alergii. Am descoperit povestind, ca o babă ce sunt, despre alergii şi leacuri naturiste.
 11. Să mă detaşez mai mult de lucrurile care nu aduc nimic bun: de la situaţii, împrejurări şi oameni. Să fiu mai obiectivă şi mai calculată când vine vorba de astfel de chestiuni.
 12. Să lucrez la vorbitul în public.
 13. Să fiu mai consecventă.
 14. Să depun eforturi constante atunci când îmi stabilesc un obiectiv!
 15. Să fiu mai prietenoasă şi să capăt abilităţi un pic mai bune când vine vorba de networking şi socializare.
 16. Să scriu mai mult, mai documentat, mai bine pe Mic dejun!!! Şi să-l duc acolo unde încă tatonez terenul! (Nu vă spun! Încă!)
 17. Să ascult mai multă muzică clasică şi mai mult jazz. Ascult mai mult jazz în prezent, dar vreau să-mi consolidez obiceiurile în această privinţă. Mi se pare că în agitaţia unei zile întregi, uneori uităm de ce e bine pentru noi.
 18. Să am mai multă încredere că unele situaţii se rezolvă cu bine şi să nu-mi mai fac griji în avans ca cei din povestea cu drobul de sare. Parcă erau două surori? Nu mai ştiu.
 19. Să citesc Habarnam vol. 2 şi să-l cumpăr din nou pe primul.
 20. Să-mi planific mai bine prânzurile când revin din Germania.
 21. Să diversific mult, mult reţetele de care mă folosesc în prezent.
 22. Să step it up (a fost prea la îndemână expresia) când vine vorba de vestimentaţia office. Dacă acum vreo doi ani, blue jeanşii erau cei mai la îndemână, iubirea pentru pantaloni office sau drepţi (cu dungă! :)) ), pentru cămăşi, eşarfe de mătase, broşe, rochii şi fuste s-a născut încet, dar sigur! Deci, se poate!
 23. Să plantez muuulţi, muulţi trandafiri în grădină, sub ferestre, inspirată de un om care a plantat singur o pădure întreagă! Mi se pare că adesea nu putem vedea dincolo de o perioadă scurtă de timp şi nu gândim în perspectivă. Ceea ce facem azi şi începem acum poate deveni ceva incredibil de frumos peste 5 sau 10 ani! Şi, da, persistenţa e CHEIA!

  Sper că v-au plăcut aceste mici planuri şi vă mulţumesc, de pe-acum, că aţi ajuns până la finalul listei!

Distribuie...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

About the author

mm

Mihaela

Scriu despre creativitate şi, săptămânal, despre cărţi. În tot acest timp, lucrez şi la cărţile mele. Pentru colaborări şi mai multe despre ce fac, vă invit să vizitaţi şi...

View all posts

4 Comments

 • De cand ne.am conversat pe ultimul articol cu alergia, eu am fost la alergolog si dupa teste mi.a iesit ca sunt alergica la ambrozie. Prietenul meu la ambrozie si artemisia (pelin). Tratament nu prea exista, inafara de a le evita. Se poate face un tratament de desensibilizare (cate o pastila cu polen din planta, in fiecare zi timp de 3 ani!!), insa nu e ceva cu rezultate clare. La noi in tara nu sunt considerate plante periculoase deci pot creste in voie pe unde apuca. Eu ti.as recomanda sa.ti faci analize, ar iesi ceva mai exact.

  • Mulţumesc frumos! O să fac asta în curând, n-aş vrea să iau însă tratament fără niciun efect. Ţi-au dat un tratament anume? Mi-ar plăcea să încerc varianta naturistă.

   • Nu mi.a dat tratament.
    Eu pana asta vara nu am avut alergii. Mi.a zis sa astept si anul asta sa vad daca se manifesta iar, iar daca da imi recomanda tratamentul ala de sensibilizare incepand cu anul viitor (se incepe prin feb-martie).
    Ce variante naturiste ai gasit?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *