macbook-925387_960_720

Nu lăsaţi visele să rămână neîndeplinite

Îmi place mult să vorbesc cu oamenii despre puterea de a-ţi îndeplini visele.  Cred mult că lucrurile frumoase, menite să ni se întâmple, sunt conduse către noi de gândurile noastre şi, pe de altă parte, de o fortă magică şi incredibil de puternică. Totul depinde numai de felul în care ştim să primim şi să recunoaştem darurile, acele lucruri pe lângă poate trecem în viteză, grăbiţi să ne urmăm un singur ţel sau supăraţi că ceva ce ne-am dorit foarte mult nu s-a întâmplat.

Supărarea asta pe care o ţinem în braţe, mai ceva decât pe “Nu”-ul din poveste, ne strică toate planurile şi cheamă ploaia. Ceea ce trebuie să faceţi, în schimb, pentru a vă scutura de o stare care nu vă inspiră prea mult şi care nici nu vă îndeamnă la găsit idei măreţe, e să vă puneţi pe treabă şi să aveţi încredere.

Fiindcă deşi cred că lucrurile bune pe care ni le dorim vin spre noi cu o forţă pe care nu o putem înţelege, e nevoie întotdeauna şi de munca noastră, de eforturile noastre pentru a dovedi că merităm ca acele poveşti să devină realitate.

Sunt multe idei noi pe care am de gând să le conturez mai bine, alte planuri care-mi spun că trebuie să le direcţionez către oamenii care se află pe aceeaşi lungime de undă şi care-şi doresc să construiască lucruri.

Citiţi şi “De ce e util un jurnal al succesului!”

Da, pot să inspir prin ceea ce spun, prin ceea ce scriu, dar nu-i pot şopti constant în ureche unui om care nu lucrează să-şi împlinească visele. Asta e ceva ce singuri trebuie să ne spunem zi de zi şi să ne amintim unde anume vrem să ajungem, unde suntem, dacă ne simţim bine sau nu.

Vă spun doar că e bine să vă orientaţi către mai multe proiecte în paralel, să munciţi pentru toate şi să aveţi încredere. Să credeţi în voi şi să creşteţi. Nu e uşor, dar nici imposibil. Din zi în zi, pe măsură ce veţi descoperi bucuria care stă în creativitate şi curiozitate, o să vă îndrăgostiţi de genul acesta de muncă.

Puneţi pasiune în ceea ce faceţi şi veţi fi fericiţi. Nu lăsaţi visele să rămână la stadiul de schiţă slab desenată pe o hârtie. Munciţi şi organizaţi-vă astfel încât să ajungeţi unde vă doriţi.

Şi credeţi că e posibil. Dar nu vă supăraţi pe “destin”, pe alţi oameni, pe împrejurări atunci când ceva nu iese aşa cum vă doreaţi. Întotdeauna sunt zece uşi în faţa noastră, gata să se deschidă şi să ne ofere noi şi noi oportunităţi.

Distribuie...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

About the author

mm

Mihaela

Scriu despre creativitate şi, săptămânal, despre cărţi. În tot acest timp, lucrez şi la cărţile mele. Pentru colaborări şi mai multe despre ce fac, vă invit să vizitaţi şi...

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *