Cum ne rezolvăm dilemele?

Vă scriu din inima celor peste 27 de grade (deja) la umbră. Pentru mine, felul ăsta de căldură înseamnă amânarea unor planuri şi dulcea lentoare pe care o lăsăm să ne învăluie vara căci doar e vacanţă, nu-i aşa? Dacă nu pentru toată lumea, atunci măcar pluteşte în aer.

Au existat multe cazuri în care, după ce am cântărit nu tocmai cu înţelepciune o situaţie, am luat decizia pe care am regretat-o ulterior. Şi nu neapărat decizia, cât felul în care m-am simţit după ce îmi încălcasem fie un principiu, fie nu-mi ascultasem instinctul.

Şi, atenţie, oricât ne-am preface de surzi, cu toţii ne auzim vocea conştiinţei, cu toţii ştim ce ar fi mai bine de făcut într-o situaţie, numai că uneori ne încăpăţânăm să procedam exact pe dos.

Aşa că după ani de neexersat instinctul, îmi pun acum mai des această întrebare înainte de a lua o decizie: “Cum mă voi simţi după?”. Au fost situaţii în care am preferat să nu dau curs unei invitaţii, să nu mă implic într-un proiect, să găsesc motive (fiindcă reale şi solide nu erau) pentru a nu face un anumit lucru.

Aşa că acum prefer să mă întreb de dinainte cum mă voi simţi după. Fiindcă dacă răspunsul e “Nu te vei simţi prea confortabil cu tine”, atunci fie că am chef sau nu, fie că aş prefera să fac cu totul altceva, urmez răspunsul pe care instinctul îl dictează cu înţelepciunea care nouă, la peste 27 de grade Celsius, se prea poate să ni se topească.

Distribuie...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

About the author

mm

Mihaela

Scriu despre creativitate şi, săptămânal, despre cărţi. În tot acest timp, lucrez şi la cărţile mele. Pentru colaborări şi mai multe despre ce fac, vă invit să vizitaţi şi...

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *