brigitte-tohm-107901 (1)

Brioşe vegane cu ciocolată neagră şi banane

Încerc, pe cât posibil, atunci când pregătesc un desert, să pun cât mai puţine ingrediente grase. Atâta vreme cât există şi variantele mai sănătoase, cu gust la fel de bun (dacă nu chiar şi mai bun), de ce să nu le aleg pe acestea? În plus, după 2-3 brioşe “skinny”, nu o să simţi cum îţi urcă glicemia în tavan şi, la propriu, nu te doare capul.

Reţeta e super adaptabilă, fiind creată după modelul banana bread pe care o pregătesc aproape lună de lună, fiind un desert rapid şi foarte gustos şi după o reţetă de-a lui Jamie Oliver.

Ce ne trebuie pentru 12-14 brioşe:

200 g ciocolată neagră

150 g făină

O linguriţă cu vârf de praf de copt

2 banane coapte

3 lg cacao

100 g zahăr brun

1 păstaie de vanilie

170 ml apă sau lapte de migdale

1 vârf praf de sare de mare

Puneţi ingredientele uscate într-un bol. Amestecaţi-le bine. Separat, topiţi ciocolata, apoi încorporaţi laptele de migdale (sau apa), ciocolata topită şi cele 2 banane pisate în ingredientele uscate. Amestecaţi până când compoziţia devine omogenă.

Ungeţi tăvile de brioşe cu ulei şi puneţi hârtie de copt. Compoziţia e bună şi pentru o negresă obişnuită, însă va trebui să aveţi o tavă de dimensiuni potrivite.

Le pregătesc chiar în seara aceasta. Poftă mare în caz că decideţi să le testaţi!

brigitte-tohm-107901 (1)

Sursa foto

Distribuie...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

About the author

mm

Mihaela

Scriu despre creativitate şi, săptămânal, despre cărţi. În tot acest timp, lucrez şi la cărţile mele. Pentru colaborări şi mai multe despre ce fac, vă invit să vizitaţi şi...

View all posts

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *