recomandari-decembrie

5 recomandări pentru luna decembrie

Ieri am făcut o plăcintă cu brânză şi spanac şi, surprinzător, a ieşit foarte bine şi foarte bună. Găsiţi reţeta aici, fiindcă am vrut să merg la sigur şi-am înţeles că reţetele de aici sunt printre cele mai bine proporţionate şi alcătuite.

1. Nu aceasta e însă prima recomandare pentru luna decembrie. O să încep cu un film care mi s-a părut destul de interesant: Loveless (2017). Nu o să-i neg părţile mai puţin bune, subliniate mult prea evident. O să spun doar că filmul e o critică la adresa unei societăţi în care relaţiile sunt din ce în ce mai lipsite de autenticitate, de emoţii, de sentimente profunde. Mai departe, veţi vedea voi ce şi cum.

recomandari-craciun
Sursa

2. Nu am cum să nu reamintesc de cartea “Zile de Crăciun” a lui Jeanette Winterson. E toată magia Crăciunului acolo, alături de emoţiile unor poveşti reale, dar şi alături de suspansul unor povestiri cu fantome. O reţetă nemaiîntâlnită, cel puţin pentru mine, dar care a funcţionat de minune. Aşadar, spre lectură, cu toată încrederea!

3. Recomand, recomand, recomand o licoare magică, numai bună în anotimpul rece: un fel de limonadă caldă cum i se mai spune în casă, chiar dacă eu sunt singura care o bea. Prefer să-l consider ceai de ghimbir proaspăt. Aşadar, o bucată de rădăcină de ghimbir de circa 1 cm, rasă. O jumătate de linguriţă de pudră de turmeric şi un praf de piper (pentru absorbţia turmericului). Când apa nu mai e chiar ultra-fierbinte, o linguriţă sau două de miere şi o jumătate de lămâie. Savuraţi pe îndelete, e ceva care vă protejează de răceli şi care vă întăreşte sistemul imunitar!

ceai-de-ghimbir

Sursa

4. Pentru că luna decembrie e friguroasă, pentru că dimineţile mele sunt însoţite de rinită, pentru că aşa cum m-am bucurat din plin de toamnă îmi propun să mă bucur din plin şi de aceasta lună, cu tot spiritul crăciunesc care o însoţeşte, recomand pâinea făcută în casă, cozonacii şi salamul de biscuiţi 100% homemade (am prins curaj după plăcinta de ieri, vedeţi bine). Cadouri făcute din inimă şi chiar de voi, lucruri pe care să le dăruiţi fiindcă vor fi însoţite de o căldură pe care niciun alt preţ nu o poate egala.

5. Primul podcast “Mic dejun de Cititor” prin intermediul căruia sper să ne auzim cam de două ori pe lună, să vorbim despre cărţi, evenimente din domeniul editorial, să facem liste lungi de recomandări, să ţinem pasul cu ce-i nou şi ne place şi aşa mai departe. E un proiect pe care l-am avut în gând de foarte multe luni de zile, dar se pare că unele lucruri nu se fac, chiar nu se fac, înainte de vremea potrivită. Şi dac-a fost să fie de 1 decembrie, aşa să fie!

podcast-mic-dejun-de-cititor
Sursa

Vă las, aşadar, cu un miros imaginar de clementine care sper să treacă dincolo de monitoare şi cu urarea de a avea o săptămână cât mai senină, plină de zâmbete şi de idei bune!

Distribuie...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

About the author

mm

Mihaela

Scriu despre creativitate şi, săptămânal, despre cărţi. În tot acest timp, lucrez şi la cărţile mele. Pentru colaborări şi mai multe despre ce fac, vă invit să vizitaţi şi...

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *