blogurile2

Se întorc blogurile? Voi ce mai citiţi?

Îmi amintesc cu drag de anii în care scriam bezmetic pe blogul personal, uneori chiar şi de trei ori pe zi. Era un jurnal al meu care îmi corecta scrisul, îmi organiza gândurile, îmi îndrepta paşii în direcţia cea bună chiar dacă pe moment nu părea aşa. Era un jurnal util, necesar.

Am redescoperit, via Instagram, plăcerea de a lectura bloguri. Vă dau doar un exemplu: Ralu cu spaţiu e cea mai nouă descoperire. Îmi plac ferestrele acestea sincere pe care oamenii le deschid către zilele lor, cu grijă, fără grabă şi, mai ales, cu drag. Îmi place azi să-mi rup din timp, să mă opresc din graba zilei şi să savurez o postare lungă alături de nelipsita cafea neagră. E odihnitor, e relaxant să vezi că dincolo de statusuri, poze şi check-in-uri se află şi oameni care nu se feresc să dezvăluie o parte din ceea ce sunt. Şi, cel mai adesea, aceste frânturi de suflet sunt minunate.
blogurile1

Cred sincer că ne apropie mult scrisul şi lectura, că ambele ne fac mai oameni, mai empatici, mai buni din multe puncte de vedere. Dacă le-am inspira celor mici continuu pofta de lectură (ar trebui, desigur, să ne vadă pe noi mai întâi cu o carte în mână!), multe ar merge de la sine, iar ei, micuţii, ar face faţă altfel cotropitorului sistem educaţional.

Voi ce mai citiţi? Îmi plăcea să citesc şi Terorista.ro (recenzii savuroase de carte şi extrem de bine scrise) sau Ionuca (un blog candid!). Azi aş vrea să vă mai spun despre Lecturile Emei, un minunat blog şi loc pe care poate îl cunoaşteţi deja. Atenţiune! Veţi pleca de acolo cu o lungă listă de cărţi pe care vreţi vrea să le citiţi neapărat (tocmai la timp căci se apropie Bookfest).

Închei aici pentru că merg să-mi pregătesc cea de-a doua cafea şi să continui lectura Jurnalului lui Alice Voinescu, o carte care, cel puţin până acum, dă timpului timp.

Distribuie...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page

About the author

mm

Mihaela

Scriu despre creativitate şi, săptămânal, despre cărţi. În tot acest timp, lucrez şi la cărţile mele. Pentru colaborări şi mai multe despre ce fac, vă invit să vizitaţi şi...

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *